Σε μία εποχή που οι εξελίξεις τρέχουν και η νομική και δικηγορική πραγματικότητα μεταπλάθεται συνεχώς, με χαρά σας ανακοινώνουμε την λειτουργία του Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών «ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ “ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΨΩΜΕΝΟΣ”» (Κ.Ε.Ε.Δ. ΚΡΗΤΗΣ), το οποίο λειτουργεί εντός του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων (Πλατεία Ελευθερίας, Χανιά).

Με την σύμπραξη των τοπικών επιστημονικών φορέων (Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης, Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης, Επιμελητήριο Χανίων), και με την προσωπική προσπάθεια των μελών μας, το «Κ.Ε.Ε.Δ ΚΡΗΤΗΣ» είναι πλέον έτοιμο να στεγάσει εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους στην Διαμεσολάβηση, να καθοδηγήσει τους ήδη διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές, να ενημερώσει τους επιχειρηματίες και εν γένει τους συμπολίτες μας για τις επιλογές τους στην επίλυση των διαφορών τους, και εν τέλει, να προωθήσει με τον πιο γόνιμο δυνατό τρόπο τον θεσμό της Διαμεσολάβησης, αποτελώντας σύμμαχο και  αρωγό στους επαγγελματίες του τόπου μας, που θα κληθούν να υπηρετήσουν στο προσεχές διάστημα τον νέο για την κοινωνία μας θεσμό αυτόν. 

Ο στόχος του Κ.Ε.Ε.Δ. ΚΡΗΤΗΣ είναι η αξιόπιστη και πλήρης κατάρτιση των συναδέλφων μας σε έναν θεσμό που χαρακτηρίζεται για την ταχύτητα, την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα του στην εξωδικαστική επίλυση ιδιωτικών διαφορών με την εφαρμογή της γόνιμης διαπραγμάτευσης, και όχι του συμβιβασμού, ο οποίος μετράει πλέον της τριακονταετούς επιτυχίας στο εξωτερικό και κάνει πια δειλά την εμφάνιση του και στην ελληνική κοινωνία. 

Οι παροχές και οι υπηρεσίες μας διαμορφώνονται και εξελίσσονται συνεχώς καθώς εμπλουτίζουμε συνεχώς την ομάδα μας με καταξιωμένους εκπαιδευτές και καταρτισμένους επαγγελματίες, ωστόσο προτεραιότητά μας είναι:

  • Η ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ (ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ)
  • Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  • Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ   
  • Η ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ  (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ/ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ/ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ κλπ)
  • Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
  • Η ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΩΝ

Με τιμή,

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΟΡΕΑ «Κ.Ε.Ε.Δ. ΚΡΗΤΗΣ»
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΟΛΙΝΔΑΚΗΣ
Μέλος Δ.Σ. του Δ.Σ.Χ., Υπεύθυνος Επιστημονικού
Τομέα, Επιμόρφωσης & Διαμεσολάβησης

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΦΟΡΕΑ «Κ.Ε.Ε.Δ. ΚΡΗΤΗΣ»
ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΤΖΟΓΛΟΥ
Δικηγόρος Δ.Σ.Χ. & Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ